НОРМАН Н. ГОЛЛАНД. ЄДНІСТЬ ІДЕНТИЧНІСТЬ ТЕКСТ Я-САМ - Anisimova, Liudmyla (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2014)
Переклад із англійської та коментарі Людмили Анісімової Перекладено за виданням: Norman N. Holland. UNITY IDENTITY TEXT SELF // Reader-response criticism: From Formalism to Post-Structuralism / Ed. Jane P. Tompkins. – Baltimore: John Hopkins University Press, 1980. – 275 p. – pp. 118-133.