ВІРШУВАННЯ ОСИПА МАКОВЕЯ ІІ ПЕРІОДУ ТВОРЧОСТІ (1888 – 1897 РР.) (МЕТРИКА І РИТМІКА) - Romanytsya, Olena V. (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2014)
Статтю присвячено версифікаційним особливостям важливого етапу творчої біографії Осипа Маковея, що засвідчив його становлення як самобутнього поета. На основі віршознавчого аналізу виявлено специфіку метричного та ритмічного репертуару автора, характер переосмислення світової поетичної практики в його творчості; подано докладну характеристику силабо-тонічних розмірів. Вивчення версифікації Осипа Маковея здійснюється з урахуванням здобутків вітчизняної і світової віршознавчої науки.