ТЕЛЕВІЗІЙНИЙ ПРОСТІР ЯК ПЕРСОНАЖ ХУДОЖНЬОГО ДИСКУРСУ - Bondareva, Olena Y. (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2013)
У статті розглянуто функціонування віртуального простору у сучасних українських п’єсах, зокрема переростання віртуальності у дискурсивну структуру, що пронизує різні рівні текстової організації та сполучає локальні прийоми драматургічного письма з мовою високих технологій та медіа. Порушено проблему деформування адекватності сприйняття реальності, спричиненої ілюзією тотожності об’єкта і його образу, яку породжує віртуальна реальність та мультимедійна інформація. Акцентовано увагу не лише на сценічному моделюванні віртуальної реальності, але і її пастішуванні.