ОСОБЛИВОСТІ ЗОБРАЖЕННЯ ТАТАР У ТВОРАХ ТА ЕПІСТОЛЯРІЇ МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО - Gavrylovska, Maryna V. (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2013)
У статті на матеріалі листування Михайла Коцюбинського з дружиною і його творів «кримського циклу» розглянуто особливості зображення татар. До таких особливостей належать документальність, емпірична достовірність та мозаїчність образних екзотичних деталей.