ЖАНРОВИЙ АСПЕКТ ІНТЕРТЕКСТУРИ РОМАНУ М. ВАРГАСА ЛЬЙОСИ «ПОХОДЕНЬКИ ПОГАНОГО ДІВЧИСЬКА» - Dynnychenko, Tetiana (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2018)
Розвідку присвячено дослідженню жанрового аспекту інтертекстури роману «Походеньки поганого дівчиська» (2006) перуанського письменника М. Варгаса Льйоси, лауреата Нобелівської премії 2010 року. Проаналізовано структуру твору і виокремлено основні жанрові моделі, застосовані в тексті: лицарський і пікарескний роман, «роман кар’єри» та «анти-кар’єри», роман про диктатора. Постмодерністська гра М. Варгаса Льйоси з антиномічними традиційними жанровими матрицями (що утворюють своєрідний жанрово-стилістичний оксюморон) підпорядкована репрезентації авторської ідеї, а саме — концепції Людини Перуанської.