ЯНУШ СЛАВІНСЬКИЙ. МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗВОЛІКАННЯ - Sinchenko, Oleksiy (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2017)
Переклад із польської та передмова Олексія Сінченка Переклад зроблено за першою публікацією: Janusz Sławiński. Zwłoki metodologiczne. Teksty: teoria literatury, krytyka, interpretacja. 1978, 5(41), 1–9.