МОДЕЛІ МИТЦЯ Й ОРІЄНТИРИ ТВОРЧОЇ САМОІДЕНТИФІКАЦІЇ У ДРАМІ Я. СТЕЛЬМАХА «СИНІЙ АВТОМОБІЛЬ» - Sydorenko, Lesya (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2016)
У статті розроблено й обґрунтовано типологічні моделі образу митця. На матеріалі драми Ярослава Стельмаха «Синій автомобіль» увиразнено авторське ставлення до проблеми мистецтва. Ярослав Стельмах не тільки випробовує традиційні моделі творчої самоідентифікації та провокаційно пропонує нові, а й створює власну концепцію творчості й сучасного художника, який шукає свої екзистенціальні опори в перехідну епоху.