НАРАТОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ РОМАНУ БАРБАРИ РЕДІНҐ «БЕЗУМЦІ» - Khamedova, Olga (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2015)
У статті досліджено наративну структуру роману Барбари Редінґ «Безумці», з’ясовані особливості функціонування всіх елементів наративу. Наголошено, що у творі домінує суб’єктивна манера оповіді (форма діалогізованого монологу). Для наративу визначальний прийом текстової інтерференції. Авторську стратегію викладу реалізує дієгетичний наратор, який часто виявляється обмеженим у своєму знанні, і тоді виклад підтримується всезнаючим недієгетичним наратором.