ХУДОЖНІ ВИМІРИ БОЖЕСТВЕННОГО І ДЕМОНІЧНОГО В РОМАНІ ОЛЕСЯ ІЛЬЧЕНКА «МІСТО З ХИМЕРАМИ» - Bashkyrova, Olga; Trofymenko, Anvstvsiya (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2015)
У статті досліджено роман Олеся Ільченка «Місто з химерами» з погляду репрезентації в ньому понять божественного й демонічного. Художня структура твору моделюється завдяки кільком базовим змістовим рівням, основаним на низці архетипних образів і мотивів, які стають предметом спеціального зацікавлення в роботі. Висвітлено специфіку художньої трансформації культурних констант храму, дому, міста, а також числової символіки; досліджено характер метафоризації міського простору як дому, космосу, організму.