СТЕФАН МОРАВСЬКИЙ. ПРО МАРКСИСТСЬКУ ЕСТЕТИЧНУ ДУМКУ - Sinchenko, Oleksii (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2014)
Переклад із польської Олексія Сінченка Переклад зроблено за виданням: Morawski Stefan. O marksistowskiej myśli estetycznej // Estetyki filozoficzne XX wieku / pod redakcją K. Wilkoszowej. – Kraków, 2000/ – S. 133-158.