ЖАНРОВА ТА ТЕМАТИЧНА ПАЛІТРА ЖУРНАЛУ «КВІТКА. НАСТИНА ЧИТАНКА» - Pogrebnyak, Inga V. (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2014)
У статті розглянуто жанрову специфіку журналу «Квітка. Настина читанка», визначено тематичний контекст та цільову аудиторію. Проаналізовано типоформуючі ознаки та окреслено змістове наповнення часопису. Акцентовано увагу на відмінностях у комунікативній структурі сучасного дитячого журналу та авторського журналу «Квітка. Настина читанка», провідними функціями якого були культурно-просвітницька та виховна. Детально розглянуто такі риси журналу, як розмаїтість жанрово-видової палітри, відсутність усталеного формату всіх номерів журналу, насиченість ілюстративним та розважальним матеріалом, дидактизм.