БІБЛІЙНА ГЕРМЕНЕВТИКА У ПОЛЕМІЧНОМУ ТРАКТАТІ ДМИТРА ТУПТАЛА «РОЗЫСК О РАСКОЛЬНЫЧЄСКОЙ БРЫНСКОЙ ВЂРЂ» - Borysenko, Kateryna G. (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2013)
У статті йдеться про історію розвитку жанру богословсько-полемічного трактату в українській літературі другої половини XVII – XVIII ст., зокрема, дискусії між православними та авторами та російськими старовірами. Визначаються етапи розвитку та характерні стилістичні особливості. Зокрема йдеться про полемічний трактат Дмитра Туптала «Розыск…» та роль біблійної герменевтики в цьому творі.