„DOPÓKI NARÓD POSŁUGUJE SIĘ WŁASNYM JĘZYKIEM, DOPÓTY ZACHOWUJE SAM SIEBIE…” - Żmudzka-Brodnicka, Monika (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2013)
Recenzja książki Łarysy Masenko, Język i polityka, tłum. i red. nauk. A. Bracki, Wydawnictwo Athenae Gedanenses, Gdańsk 2012, ss. 173. W dalszej części recenzji przypisy do poszczególnych fragmentów Języka i polityki zostaną podane w tekście głównym w postaci odniesienia do konkretnych stron książki. Про автора: Моніка Жмудзька-Бродніцка, літературознавець, кандидат філологічних наук, випускниця Філософського факультету й Інституту польської філології Гданського університету. Займається філософією й етикою спорту, а також етикою мови з особливим врахуванням суспільної ролі мови в спортивних передачах.