СУЧАСНА ВІЗІЯ МІСТА В ПОЕЗІЇ МОЛОДИХ АВТОРІВ - Pukhonska, Oksana Y. (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2013)
Стаття розкриває особливості літературного освоєння сучасного простору міста молодими авторами початку ХХІ століття. Значну увагу зосереджено на поетичних образах та мотивах, котрі є спільними для багатьох поетів і визначають не тільки стильову манеру їхнього письма, а й формують візію міста у сприйнятті нового покоління. Важливим аспектом видається те, що урбаністичний простір у сучасній поезії є не лише простором художнім, а набуває рис самостійного ліричного персонажа, здатного відчувати і еволюціонувати