Розвага як метод маніпулювання свідомістю читача (за матеріалами журналу «The First Key») - Pochapska-Krasutska, Oksana I. (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2013)
У статті йдеться про особливості маніпулювання масовою свідомістю через розважальний комунікативний зв’язок, що встановлюється з реципієнтом на шпальтах сучасних глянцевих періодичних видань. Розглядаючи особливості структурування і жанрово-тематичного наповнення російського чоловічого журналу «The First Key», автор приходить до висновку, що маніпулювання відбувається за допомогою автобіографізації текстів, автофотографізації знімків та реклами речей матеріального світу, що відіграють роль вихідної точки для подальшого (зовнішнього) розвитку особистості.