НОВАТОРСЬКІ ІДЕЇ МИХАЙЛА КОЦЮБИНСЬКОГО НА ШЛЯХУ ВІД КЛАСИЧНОГО РЕАЛІЗМУ ДО ІМПРЕСІОНІЗМУ НА ПОЧАТКОВОМУ ЕТАПІ ТВОРЧОСТІ - Regrut, Pavlo (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2017)
Рання творчість Коцюбинського прикметна як непростий, але свідомий та послідовний пошук власного творчого обличчя. М. Коцюбинський шукав найвиразніші, найекономніші, найбільш відповідні власним естетичним настановам засоби вираження думки. Задля цього він оволодівав новітніми надбаннями літературної техніки: барвистим живописом, акварельною легкістю малюнка, прийомом змалювання образу через сприйняття інших персонажів. Мета статті – проаналізувати ранні твори М. Коцюбинського, висвітлити кроки зростання його як талановитого письменника-класика від наслідування до пошуку власного стилю на основі аналізу ранніх оповідань.