ЗМІНА ТРАДИЦІЙНОГО ЗМІСТУ КОНЦЕПТУ «ДІМ» У МІСЬКІЙ ПРОЗІ 70-Х РОКІВ (НА МАТЕРІАЛІ ПОЛЬСЬКОЇ ТА РОСІЙСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ) - Boginskaya, Anna (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2017)
У статті розглянуто традиційний зміст концепту «дім», виокремлено його пріоритетні домінанти. Здійснено історичний огляд змісту концепту «дім», вказано на його відмінності від архетипу. Актуальність статті зумовлена компаративним підходом до аналізу змін у змісті досліджуваного концепту в сучасній польській і російській міській прозі. Мета розвідки – простежити своєрідність змісту концепту «дім» у двох слов’янських літературах, виявивши спільні ознаки і відмінності у творах польського і російського письменників. Перспектива подальших досліджень із зазначеної проблематики полягає в аналізі концепту в двох мовних картинах світу.