ЗОВНІШНЄ СОЦІОКУЛЬТУРНЕ СЕРЕДОВИЩЕ МУЗЕЮ - Orlova, Elna (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2016)
У статті запропоновано модель формування зовнішнього соціокультурного середовища музею, що забезпечує ефективність його функціонування. Визначені найбільш значущі для цього партнери, обґрунтована важливість підтримки зв’язків з ними, окреслені основні способи конструктивної взаємодії в контексті усталених відносин.