МІРОСЛАВ ДРОЗДА. «ПОЧАТКИ ХУДОЖНЬОЇ НОВОЧЕСЬКОЇ ПРОЗИ» ФЕЛІКСА ВОДІЧКИ У СВІТЛІ ТЕОРІЇ ПРОЗИ - Klichak, Halyna (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2015)
Переклад із чеської та коментарі Галини Клічак Перекладено за виданям: Miroslav Drozda. Vodičkovy Počátky krásné prózy novočeské ve světle teorie prózy. Česká literatura, № 4, 1990, st. 289–294.