«РАБИ НЕ НАРОДЖУЮТЬ ВІЛЬНИХ ДІТЕЙ»: СПРОБА САМОІДЕНТИФІКАЦІЇ ОСОБИ В «ПОЛЬОВИХ ДОСЛІДЖЕННЯХ З УКРАЇНСЬКОГО СЕКСУ» ОКСАНИ ЗАБУЖКО - Pukhonska, Oksana (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2015)
Сучасний світ робить активні спроби знайти пояснення втрат і здобутків минулого століття, котре мало значний вплив на розвиток суспільства і його поведінки супроти викликів нового часу. Представники різних культурних осередків, митці, науковці звертають увагу на нагальність реінкарнації пам’яті, втраченої у трагічних історичних умовах. Література, як мистецтво слова, розважає над відтворенням забутої травми, по-своєму формуючи віднайдений простір історії і зціленого минулого. Запропонована стаття порушує проблему припрацювання травматичної пам’яті у романі Оксани Забужко «Польові дослідження з українського сексу».