ДО ПРОБЛЕМИ РОЗМЕЖУВАННЯ ТЕРМІНІВ ВОЗДЕЙСТВИЕ ТА ВЛИЯНИЕ - Podshyvaylova, Anna (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2015)
Стаття присвячена проблемі розрізнення термінів «воздействие» та «влияние». Проаналізовані наявні у сучасних наукових та лексикографічних джерелах дефініції. Виявлено тенденцію визначення одного терміна за допомогою згадування іншого, а також тенденцію до «стирання» значення терміна «воздействие» через широке використання цього слова у різноманітних джерелах масової інформації. Запропоновано визначення термінів «воздействие» та «влияние» з урахуванням особливостей походження даних слів.