ЛІТЕРАТУРНО-ЕСТЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПІСЕННОЇ ЛІРИКИ ЛІЛІЇ ЗОЛОТОНОШІ - Malakhova, Olena (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2015)
У статті здійснено аналіз співаної поезії української авторки Лілії Золотоноші, систематизовано огляд джерел про літературно-мистецький доробок поетеси. Висвітлено провідні літературно-естетичні аспекти її пісенної творчості. На матеріалі текстів пісень досліджено зумовлені естетичним кодом індивідуально-авторські поетичні виражальні засоби, які входять у резонанс зі свідомістю реципієнтів. Це своєю чергою сприяє залученню слухачами творів із означеними компонентами у їх соціокультурні коди. Доведено, що у віршах для пісень Л. Золотоноші органічно переплетено образно-версифікаційну традицію із адаптованим для сучасників тематичним новаторством.