АЛЕКСАНДЕР Ф’ЮТ. ПОСМЕРТНІ ПРИГОДИ БРУНО ШУЛЬЦА - Polishchuk, Yaroslav (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2015)
Переклад із польської та коментарі Ярослава Поліщука Фрагмент монографії: Ф’ют А. Зустрічі з Іншим (Spotkania z Innym) / Александер Ф’ют ; переклад Ярослава Поліщука. – Харків: Акта, 2009. – 261 с. – С. 96–116.