ЯНУШ СЛАВІНСЬКИЙ. СПРИЙНЯТТЯ ТА СПРИЙМАЧ В ІСТОРИКО-ЛІТЕРАТУРНОМУ ПРОЦЕСІ - Sinchenko, Kateryna (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2015)
Переклад із польської Катерини Сінченко Перекладено за виданням: Sławiński J. Odbiór i odbiorca w procesie historycznoliterackim / Janusz Sławiński // Próby teoretycznoliterackie. – Warszawa : Wydawnictwo PEN, 1992. – S. 69—93.