МІФОСЦЕНАРІЙ ВІДНАХОДЖЕННЯ РАЮ ЯК ОДНА З РЕАЛІЗАЦІЙ КОСМОГОНІЧНИХ МІФІВ (на матеріалі роману Володимира Дрозда «Листя землі») - Vyshnytska, Yulia (Синопсис: текст, контекст, медіа, 2015)
У статті проаналізовано індивідуально-авторські варіанти міфосценарію початку Володимира Дрозда. Семіотична модель даного міфологічного сценарію є домінантно-периферійною структуру міфологемного типу. Серед ключових міфологем виокремлюються «Рай», «шлях», «вогонь», «вода».